RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A lejohet që mishin e kurbanit ta shpërndajmë tek komshinjët katolik?

a-lejohet-qe-mishin-e-kurbanit-ta-shperndajme-tek-komshinjet-katolik?

Pyetja:

A lejohet që mishin e kurbanit ta shpërndajmë tek komshinjët katolik?

***

Përgjigjja:

Kemi të drejtë kurban t’i japim gjithkujt. Ngase është sadaka dhe sadakanë e kanë të drejtë ta marrin të gjithë. Pastaj ata janë krijesa të Zotit dhe ne jemi të urdhëruar të sillemi mirë ndaj njerëzve.

Domethënë kemi të drejtë të u japim mish të kurbanit edhe popujve të religjioneve tjera. Por më primare është të shpërndahet mishi tek muslimanët.

Dr. Shefqet Krasniqi

Related posts

Fëmiu a është gjak i nënës apo i babait?

admin

A i lejohet femrës muslimane të punoj në butik ku shiten rroba “të modës”?

admin

A lejohet të shpërndash në internet ligjërata të hoxhollarëve të ndryshëm?

admin