RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A i lejohet punonjës të vesh këmishë me logon e kompanisë mbi mbulesë?

a-i-lejohet-punonjes-te-vesh-kemishe-me-logon-e-kompanise-mbi-mbulese?

Pyetja:

A i lejohet punonjës të vesh këmishë me logon e kompanisë mbi mbulesë (xhilbab)?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ.

Nuk ka asgjë të keqe që një grua të veshë një këmishë kompanie mbi xhelbab, duke iu nënshtruar dy kushteve: Së pari, këmisha duhet të jetë e gjërë dhe të mos tregojë formën e trupit të saj, ose t’i ngjajë këmishave të meshkujve. Së dyti, slogani nuk duhet të përfshijë asgjë që është haram, si kryqe, imazhe të qenieve të gjalla ose ndonjë simbol mosbesimi. Allahu e di më së miri.

islamqa

Related posts

A lejohet të pijmë ujë në këmbë?

admin

Cili është historiku i haxhit?

admin

Mirësitë e shoqërimit me Kuranin fisnik

admin