RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

a-eshte-gjynah-te-shkundet-mbulesa-e-sofres-se-bukes-apo-e-tavolines-nga-dritarja-naten?

Pyetja:

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

***

Përgjigjja:

Gjynah është se mund të ketë ndonjë njeri që kalon poshtë dhe e bën për dush të shkretin. Por nëse është në oborrin tënd dhe thua: “Bismilah” dhe e shkund nuk ka asnjë lloj problemi fetarisht, qoftë natën, ditën, në mëngjes apo në darkë.

Imam dr. Ahmed Kalaja

Related posts

A vlen e njëjta ndalesë për lizing siç vlen për kamatë?

admin

A është gabim nëse e therim kurbanin, para ditës së Kurban Bajramit?

admin

Burri a duhet kthyer paratë borxh që i ka ndaj gruas së tij?

admin