RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A kemi shpërblimin e leximit të Kuranit arabisht edhe nëse nuk e kuptojmë?

a-kemi-shperblimin-e-leximit-te-kuranit-arabisht-edhe-nese-nuk-e-kuptojme?

Pyetja:

Kam dëgjuar se shpërblimi i leximit të Kuranit (10 shpërblime për çdo shkronjë) fitohet vetëm nëse personi që e lexon, e lexon edhe kuptimin e ajetit dhe e aplikon në jetën e tij, përndryshe nuk kemi shpërblim pa marrë parasysh se sa shumë lexojmë në arabisht. Po ashtu kam dëgjuar se kjo është e njëjtë me atë person që ecë për në xhami dhe nuk falet, e ai e merr shpërblimin vetëm të ecjes. A është kjo e vërtetë?

***

Përgjigjja:

Kjo të cilën e keni dëgjuar është tërësisht e gabuar! Ju do të merrni nga 10 shpërblime për çdo shkronjë që lexoni (në Kuranin arabisht) edhe nëse nuk e kuptoni atë që e lexoni.

Shejh Asim El Hakim

Related posts

A lejohet t’i jepet mes’h dy palë çorapeve kur bën ftohtë?

admin

A është sunet të lutemi kur bie shi?

admin

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

admin