RTV AHIRETI
Shëndetësi

Prindër bëni kujdes, kjo është lodra që dëmton fëmijët

prinder-beni-kujdes,-kjo-eshte-lodra-qe-demton-femijet

Një djalë nga Tansmania, ka humbur 75% të shikimit të tij, nga një lazer që thuajse gjithë fëmijët e kanë nga një, të paktën djemtë po!

Kur mjeku kontrolloi sytë e tij, rezultoi se lazerin e kishte çuar tek sytë një kohë të gjatë, e kështu ishte lënduar retina e syrit.

Dëmtimi i syrit ka qenë i menjëhershëm dhe madje ka pasur një efekt të madh, duke i humbur thuajse gjithë shikimin.

Sytë e tij janë lënduar tek një zonë e quajtur makular, që do të thotë se ka të ngjarë që shikimi t’i humbasë përherë.

Geoff Squibb okulisti që e kontrolli djalin, paralajmëron prindërit të mos i blenë fëmijëve lazer, pasi pasojat mund të jenë shumë të mëdha.

Related posts

Zbulimi i madh: Njerëzit do të jetojnë deri në 150 vite

admin

Disa mënyra për të shmangur dhimbjen e mesit pa medikamente

admin

Dhjamosja në zona të ndryshme të trupit, tri metoda natyrale si t’i eliminoni

admin